Sailboat

 

Yachting

Diving

 

Kayak

 

Horseback Riding

 

Cycling

 

Hiking

Rent a Car or Bike

 

Greek Chinese (Simplified) Dutch English Finnish French German Italian Norwegian Polish Romanian Russian Spanish Swedish Thai Vietnamese

Ιππασία

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ένας συνδυασμός κυκλαδικής παράδοσης και σύγχρονων υποδομών, ένας χώρος στολίδι για την Σύρο και ακόμη περισσότερο για τα νησιά του Αιγαίου.

Σε τοποθεσία με καλά κρυμμένη την ομορφιά της, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Κυκλάδων διαθέτουν:

  • 2 Υπαίθρια Ιπποδρόμια έκτασης 3 στρεμμάτων

  • 9 εσωτερικούς στάβλους

  • 11 εξωτερικούς στάβλους

  • Σελλοστάσιο

  • Γραφείο

  • Αποθήκες για τις τροφές αλόγων

  • Χώρο φύλαξης αμαξών

  • Χώρος Πλυσίματος αλόγων

  • Εντευκτήριο Μελών

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ  ΙΠΠΑΣΙΑΣ 

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων λειτουργεί σε άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις για τα μαθήματα ιππασίας. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε έμπειρους ιππείς. Τα μαθήματα γίνονται κατόπιν ραντεβού, καθημερινά εκτός Δευτέρας απογευματινές ή πρωινές ώρες, ανάλογα με την εποχή. Δεν χρειάζεται να έχετε εμπειρία για να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας.

Ο Όμιλος διαθέτει πόνυ για τους μικρούς μας φίλους τους οποίους αναλαμβάνουμε από 4 ετών. Για τους μεγαλύτερους δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Τα μαθήματα διαρκούν 15 λεπτά για τους μικρούς κι από μισή έως μία ώρα για τους μεγαλύτερους. Για την έφιππη εμπειρία, σας παρέχουμε καπέλο ιππασίας, ενώ καλό θα ήταν να φοράτε άνετα ρούχα, μακρύ παντελόνι, κολάν ή φόρμα και κλειστό υπόδημα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε τμήματα των 1-4 ατόμων.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

Από τις πιο απελευθερωτικές αισθήσεις είναι μία βόλτα πάνω στ άλογο. Ανακαλύψτε μονοπάτια και τοπία έφιπποι, απολαμβάνοντας αξέχαστες εμπειρίες. Ο Όμιλος μας, προσφέρει διάφορες βόλτες ιππασίας, έχοντας πάντα ως 1η προτεραιότητα, την ασφάλειά σας. Σε γκρουπ των 1-3 ατόμων σας ταξιδεύουμε σε βόλτες με διάρκεια 1ώρα και βάση της εμπειρίας σας σε σχέση με την ιππασία.

Για αρχάριους ιππείς συστήνουμε μαθήματα ιππασίας πριν την οποιαδήποτε εξόρμηση εκτός Ομίλου. Είναι πιο ασφαλές και θα απολαύσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια την ελεύθερη ιππασία τους στην φύση.

Για έμπειρους ιππείς οργανώνουμε περιπατητικές έφιππες βόλτες στην περιοχή του Μάννα όπου είναι η τοποθεσία των εγκαταστάσεών μας αλλά και σε ευρύτερες περιοχές μετά από συνεννόηση. Αν επιθυμείτε κάτι μαγικό, σε συγκεκριμένες εποχές διοργανώνουμε για εσάς επίσκεψη και μπάνιο στην θάλασσα με τα άλογα.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι βόλτες πραγματοποιούνται με ραντεβού. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε στολή ιππασίας, παρακαλούμε να φοράτε άνετο ρουχισμό, παντελόνι, κολάν ή φόρμα κατά προτίμηση και κλειστό υπόδημα. Το καπέλο είναι παροχή του Ομίλου μας.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΙΠΠΑΣΙΑ

Ιππική Δεξιοτεχνία, Υπερπήδηση Εμποδίων, Ιππική Αντοχή και Αμαξοδήγηση είναι τα αθλήματα με τα οποία μπορείτε να ασχοληθείτε στον Όμιλο μας. Με εμπειρία ή χωρίς εμπειρία, βρίσκουμε την προπόνηση που ταιριάζει σε εσάς και το άλογό σας.

Η γνώση, η εμπειρία και οι εγκαταστάσεις μας, σας παρέχουν ασφάλεια στην καθημερινή σας άσκηση. Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων είναι ο μοναδικός σύλλογος στις Κυκλάδες αναγνωρισμένος και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Έως τέσσερις αγώνες ετησίως διοργανώνονται τόσο στη Σύρο όσο και σε άλλα νησιά από τον Σύλλογό μας με στόχο τη διάδοση της ιππασίας στα νησιά του Αιγαίου. Τους καλοκαιρινούς μήνες διοργανώνονται παιχνίδια με τα άλογα, όπου συμμετέχουν οι μικροί μας αθλούμενοι επιδεικνύοντας τις ιππικές τους δεξιότητες.

Πρωταθλητής Όμιλος στην Μονή & Διπλή Ζεύξη Αμαξοδήγησης το 2011, με πρωταθλητές αθλητές οδηγούς το 2011, 2012 & 2013. Πολυνίκεις στην Ιππική Δεξιοτεχνία, η αθλητική δύναμη του Ομίλου μας έχει σταθερά ανοδική πορεία.

Αν επιθυμείτε να είστε θεατές στην καθημερινή προπόνηση των αθλητών μας με τα άλογά τους, μπορείτε στο εντευκτήριο του Ομίλου μας, στο μοναδικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για εσάς, να απολαύσετε το θέαμα.

Οι ώρες των προπονήσεων είναι κυρίως απογευματινές, αναλόγως με την εποχή. Για περισσότερες πληροφορίες για προπονήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας.

 

ΣΤΑΒΛΙΣΜΟΣ

Για όσους ενδιαφέρονται να έχουν ένα άλογο αλλά δεν έχουν τον ιδανικό χώρο, χρόνο ή γνώσεις να το περιποιηθούν, ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων βρίσκεται στην διάθεσή σας με την παροχή στάβλων, ιπποκομίας, εγκαταστάσεων και εκπαίδευση του ίππου σας. Όσοι επιθυμείτε να σταβλίσετε το άλογο σας κατά την διαμονή σας στο νησί, έχετε αυτήν την δυνατότητα στις άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις μας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων διαθέτει όμορφους χώρους με γκαζόν εντός των εγκαταστάσεών του και ένα μοναδικά ζεστό εντευκτήριο που όμοιό του δεν υπάρχει στον Ελλαδικό χώρο. Σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντευκτηρίου – μπαρ, είμαστε περήφανοι να διαθέτουμε τον χώρο μας για την δική σας ιδιαίτερη επέτειο: πάρτι γενεθλίων, ρομαντικό δείπνο, συμβούλιο προσωπικού, επαγγελματικό ραντεβού, επέτειος ζευγαριού, επανένωση συμμαθητών, θεματικό πάρτι, φωτογράφηση, σεμινάριο, έκθεση, γιορτή Πάσχα, παρουσίαση προϊόντος κλπ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε την ιδιαίτερη συγκέντρωσή σας σε έναν χώρο διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να οργανώσουμε την δική σας επίσκεψη στον Ιππικό Όμιλο Κυκλάδων παρουσιάζοντας το άλογο με ότι το συνοδεύει στην καθημερινότητά του, τα ιππικά αθλήματα και ότι αφορά τους τετράποδους φίλους μας. Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να κάνετε την παράδοση του μαθήματος πιο ενδιαφέρουσα με εναλλακτική μορφή, βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με βιωματική και δια-δραστική μέθοδο όπου τα παιδιά μαθαίνουν για το άλογο και την περιποίησή του, τους χώρους που χρειάζεται για να ζει σε έναν Όμιλο, τα αθλήματα ιππασίας κ.α. 

 

Επίσης μπορούμε να οργανώσουμε το δικό σας ανεξάρτητο από ιππασία ή ότι σχετικό, σεμινάριο παρέχοντας την εμπειρία μας  ή απλά να επιλέξετε τον χώρο μας για κάποια διοργάνωσή σας εντός των εγκαταστάσεών μας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Ο Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων αποτελεί ιδανική τοποθεσία για φωτογραφήσεις γαμήλιου ζευγαριού, επίδειξης προϊόντος, βιντεοσκοπήσεις πλάνων για διαφημιστικό σκοπό, μόδα ή απλά για μία διαφορετική φωτογραφική εμπειρία. 

Με ή χωρίς άλογο, με άμαξα ή ιππικό εξοπλισμό, η φωτογράφησή σας αποκτά διαφορετικό αέρα! Εναλλακτικά, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, μπορούμε να φέρουμε κάποιο από τα άλογά μας στην τοποθεσία που εσείς επιθυμείτε για την φωτογράφισή σας.

Ιππικός Όμιλος Κυκλάδων

Go to top